reklama

Z Berlína až do Čech: Na český trh vstupuje nová značka vermutů Belsazar

reklama

Na pulty vybraných obchodů a barů míří v těchto dnech novinka z oblasti mimořádných aperitivů – berlínská značka Belsazar, jejíž název inspirovala báseň Heinricha Heineho. Zakladatelé značky Belsazar sdílí svou nehynoucí vášeň pro regionální vína z oblasti Baden, místní palírny a jedinečné recepty, stejně jako svůj obdiv ke kreativitě, kterou vídáme v ulicích Berlína. Kombinací těchto ingrediencí je pak výjimečný aperitiv – svobodný jako Berlín a magický jako Schwarzwaldský les.

Základem každého vermutu je dobré víno. A Belsazar využívá jen ta nejlepší, z oblastí Markgräflerland a Kaiserstuhl v jižním Badensku. Poté se přidávají maceráty z extraktů z bylinek, koření a květů, které tvoří základ propracované chutě. Každá ze čtyř variací vermutu Belsazar má své vlastní, jedinečné maceráty, které dozrávají ve velkých demižonech.

Na závěr se do směsi vína a macerátu přidává malé množství brandy z rodinné palírny Schladerer, která ovocné brandy vyrábí přírodní cestou  již od roku 1844. Poslední ingrediencí, která vermutům dodává jemnou sladkost, je schwarzwaldský hroznový mošt. Během filtrační fáze se všechny ingredience za pomoci správné teploty a času smíchají a výsledkem je už tzv. mladý vermut, který musí teprve dozrát. Ten je poté skladován v neutrálních kamenných sudech, kde dozrává po dobu tří měsíců. Výsledkem zrání je osvěžující chuť, komplexita a vyváženost.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama