reklama

Citronové pokušení se sladké Francie

reklama

Ani v nadcházejícím parném létě si nemusíme odpírat sladká pokušení. Stačí si jen správně vybrat a vědět, jaké potraviny jsou v horku ideálním pomocníkem a ochlazují. Kromě melounu, rybízu,  jahod, manga a dalšího ovoce jsou to především citróny, limetky a banány, z nichž zejména francouzská kuchyně  umí vykouzlit kulinářský ráj na zemi.

Populární jsou zejména lehké dorty a menší zákusky s ovocem, které nabízejí jako letní novinku v pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie&Patisserie. Obchod, pekařství, cukrářství a kavárnička v jednom v Myslíkově ulici č. 22 v Praze 2 se specializuje zejména na pochoutky ze „sladké Francie“. Kromě francouzského citrónového dortu tu ale v létě najdete i nové panna cotty a muffiny inspirované italskými a americkými recepty. V horkých dnech vám tu k nim nabídnou také orosenou skleničku lehkého růžového vína z Provence s tóny lesního ovoce a jahod.

Na hit letošního léta si dělá zálusk francouzský citrónový dort s našlehaným sněhovým krémem. Ten je dotvořený opalovací pistolí, která v rukou šéfcukráře Petite France Jaroslava Bézy vykouzlí pohádkovou karamelovou krustu. Druhým letním pokušením, říkajícím si o zákusek roku, je efektní panna cotta s citrónem a limetkou. Trojici letních novinek uzavírají banánové muffiny, měkké a nadýchané.

Sám majitel pekařství a milovník francouzských delikates Jan Ivanco už svého favorita pro nadcházející parné dny má: „Populární jsou zejména malé, dokonale provedené zákusky, které zároveň dobře vypadají i chutnají a které dokážou i v horkých dnech příjemně ochladit.  Pro slavnostní příležitosti se hodí francouzský citrónový dort ozdobený lehkou sněhovou čepicí, který nabízí nevídanou, sladko-kyselou osvěžující chuť“, říká Jan Ivanco, jehož firma letos slaví už pět let úspěšné existence.

Pekařství a cukrářství petite France Boulangerie se specializuje na francouzské produktyjako jsou  bagety, croissanty, ale i zajímavé chleby – kváskové, pšeničné, žitné, semínkové nebo kukuřičné – křupavé olivové ficelle nebo velké ovocné štrůdly a muffiny. Recepty i  tradiční řemeslné pekařské postupy jsou většinou ze země galského kohouta, suroviny pocházejí od ověřených českých dodavatelů. Rovnou z pece ke spokojeným zákazníkům tak putují každý den originální cukrovinky, chleba i pečivo. Jejich ruční výroba bez chemických přísad zaručí nekompromisní kvalitu, neodolatelnou vůni a nezaměnitelnou chuť. Originální výrobky s razítkem Petite France najdou zákazníci na pražských farmářských trzích, ale i ve více než šedesáti provozovnách jako jsou hotely, restaurace, kavárny a farmářské prodejny, které se o křupavé dobroty už hlásí samy.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama