reklama

Daniel Polák uspěl v prestižní gastronomické soutěži s recepturou s vůní lesa

reklama

Daniel Polák, šéfkuchař restaurace Siddharta Café pětihvězdičkového Buddha-Bar Hotelu Prague, získal v prestižní gastronomické soutěži Bocuse d’Or Česká republika 2016 ocenění v kategorii Nejlepší masový pokrm. S recepturou jeleního hřbetu s kaštanem, červenou řepou, dýní a hřibem pravým uspěl v konkurenci sedmi českých kulinárních mistrů národního kola soutěžního klání, které se uskutečnilo na konci ledna v MAKRO Akademii.

Soutěžící měli pro odbornou porotu za úkol připravit ve vymezeném čase 3 hodin a 30 minut dva originální pokrmy z jesetera malého a jeho kaviáru a z jeleního hřbetu z kostí. „Chtěli jsme zachytit vůni a chuť lesa, naším cílem bylo, aby variace hříbkových raviol s jemným kaštanovým pyré, dýní a řepovým želé se smrkovou solí a lesními bylinkami řebříčkem a žabincem daly vyniknout hlavní ingredienci, tedy jelenímu masu. Recepturu jsme zdokonalovali zhruba týden před soutěží, pracovali jsme i na vizuální stránce prezentace pokrmu. Jsem rád, že naše úsilí bylo odměněno výhrou v dílčí kategorii“, uvedl Daniel Polák, který se na účast v soutěži připravoval pod vedením korporátního šéfkuchaře společnosti, Michala Hampejse, který dohlíží nad gastronomickou úrovní všech restaurací sítě CPI Hotels.

Pomocníka při vaření, tzv. commis si Daniel Polák vybral mezi učni, se kterými spolupracuje kuchyně Clarion Hotelu Prague Old Town. Daniel Polák vede restauraci Siddharta Café v Buddha-Bar Hotelu Prague od září 2015. Koncept „eatmosphere“ restaurace Siddharta se již od svého otevření v roce 2009 zaměřuje na fůzi evropské a asijské kuchyně, gurmánský zážitek umocňuje stylový interiér inspirovaný orientálními prvky s prvky hravého pop-artu.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama