reklama

Inspirujte se tipy na jednoduchá táborová jídla

reklama

Letní měsíce přímo vybízejí k dovolené v přírodě. Také s nadšením vyrážíte na celodenní túry a nenecháte si ujít dobrodružství spojené s kempováním u táborového ohně?

Užijte si pohodu pod širým nebem a inspirujte se jednoduchými recepty na táborová jídla pro celou rodinu.

Vydatná snídaně: Pečený banán s mléčnou rýží

Na čtyři porce budete potřebovat 50 g másla, dva banány, 500 g mléčné rýže, 95 g hořké čokolády a dvě až tři hrsti skořicových polštářků. Jak na to? V litinovém ešusu rozpusťte máslo, opečte v něm banány, vyjměte a nechte stranou. Pak dejte do hrnečku mléčnou rýži, lehce prohřejte, přidejte zpět banán a hořkou čokoládu. Jakmile se začne čokoláda lehce rozpouštět, podávejte posypané rozdrobenými skořicovými polštářky.

Pečená zelenina s kuřetem nebo klobásou k obědu

Oheň dodá pečené zelenině svou specifickou příchuť, které doma v troubě nedocílíte. Na čtyři porce si připravte čtyři jarní cibulky, čtyři bavorské klobásy nebo kuřecí stehna, jeden lilek a jednu cuketu, dvě předvařené kukuřice, 400 g cherry rajčat, 450 g mix mini paprik, čtyři lžíce olivového oleje, tymián, lístky bazalky a na ochucení sůl, pepř a sladkou papriku.

Pokud jste si vybrali recept s klobásou, pak nakrájejte cibulky a klobásy na špalíčky, lilek a cuketu na půlměsíčky, kukuřici na kolečka, rajčata a papriky přepulte. Zakápněte olejem, přidejte bylinky, papriku, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na čtyři připravené archy alobalu a důkladně zabalte do pevných balíčků. Alobal se zeleninou položte na mřížku a nechte grilovat asi deset minut. Poté balíček otevřete a grilujte, dokud nebude klobáska i zelenina pěkně opečená. Pokud se rozhodnete pro kuřecí stehna, okořeňte je zvlášť a následně přidejte k zelenině. Balíček na ohni opékejte 40 minut a pak teprve otevřete a dopečte kůrku.

Co k večeři?

Opékané špekáčky jsou sázkou na jistotu, co ale vyzkoušet něco jiného? Zapečené topinky si zamiluje každý. Na čtyři porce budete potřebovat jednu červenou cibuli, 400 g žampionů, dvě červené papriky, 350 g rajčat, čtyři lžíce rostlinného oleje, sůl a pepř, osm krajíců kváskového chleba, 150 g uzeného sýra a na ozdobení hladkolistou petržel.

Před tím, než odjedete na výlet, si připravte zeleninovou směs. Červenou cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky, papriky na malé proužky a rajčata na kostičky. Na oleji osmahněte nejprve cibulku, pak přidejte žampiony, osolte, a až žampiony začnou zlátnout, přidejte papriku s rajčaty. Dosolte, opepřete, duste deset minut a nechte vychladnout. Přendejte směs do uzavíratelné nádoby a vezměte s sebou na výlet. Na roštu pak opečte topinky. Lehce je potřete olejem, navršte zeleninou, zasypte strouhaným sýrem a nechte zapéct. Před podáváním posypte petrželí.

Přijďte si pro suroviny i pro outdoorové vybavení do obchodů Albert

Vše potřebné na výlet, několikadenní kempování u řeky i na večerní opékání u táborového ohně pořídíte v obchodech Albert. Díky nové sběratelské kampani se navíc můžete těšit i na outdoorové vybavení včetně produktů od prověřených značek Husky a Varta. Na výběr je celá řada produktů na kempování pro jednotlivce i celou rodinu. Nechybí sada kempinkového nádobí, příborový set, termosky, voděodolné deky, turistické batohy Husky nebo spací pytle, které zahřejí i v -10°C. Děti budou nadšené třeba z praktické čelovky nebo baterky s motivem oblíbených Mimoňů.

Tematické věrnostní kampaně jsou mezi zákazníky velice oblíbené.„Snažíme se i v rámci těchto aktivit inspirovat ke zdravému životnímu stylu nabídkou kvalitního sortimentu a také pečlivě sestavenými recepty, které jsou k dispozici v našem časopisu nebo na našich webových stránkách,“ doplňuje Soňa Balan, manažerka marketingu obchodů Albert.

Spotřebitelská kampaň „Vychutnejte si přírodu naplno“potrvá ve všech obchodech Albert od 6. června do 7. srpna 2018. Více informací naleznete na www.kemp.albert.cz.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama