reklama

S kým trávila Mahulena Bočanová zimní dovolenou?

reklama

V Česku je letos lyžařská sezóna nejistá, a tak vyrazila MAHULENA BOČANOVÁ (48) za zimními radovánkami do nedalekého zahraničí. Přesněji navštívila v jednom zájezdu s CKPK hned dvě země najednou, a to Rakousko a Itálii. Zavítala totiž s partou přátel do skiareálu Nassfeld, který je na pomezí těchto dvou se sebou sousedících států.

Její cíl je sice šest set kilometrů vzdálený od domova, ale jak Mahulena sama řekla, cesta s přáteli vždy uteče jako voda. „Já jsem si navíc na portálu rakousko.cz dopředu zjišťovala, jaké je na místě počasí, jak jsou dlouhé jednotlivé sjezdovky, kolik je sněhu a tak. Takže jsem se tolik těšila, že nějakých šest set kilometrů mě vůbec netrápilo,“ přiznala Mahulena, která se při návratu zase těšila na Márinku, takže ani cesta zpět jí nebyla dlouhá. V Nassfeldu se každý rok koná setkání s Yettim, které Mahulena jak moderovala, tak si užívala skvěle upravených sjezdovek, ochutnávky Italských a Rakouských specialit a celkově nabitého programu. „Moc se mi tu líbí, že tu mám vše na jedné hromadě. Když se tu teď točím jako kohout dokola, tak vidím všechny sjezdovky kolem sebe a můžu si vybrat tu, na kterou mám zrovna náladu. Nejlepší ale je, že když vyjdu z hotelu, jen nazuji lyže a jedu. Žádné skibusy, hned jsem na svahu,“ a libovala si v možnosti zvolit z nespočtu sjezdovek od modrých až po černé. Dokonce si vyzkoušela i jízdu na sněžném policejním skútru.

Zahraničí si užívá

Mahulena Bočanová je stejně jako její vrstevníci dítě komunismu, takže si dle svých slov vždycky velmi užívá, když může jet za hranice, a to prakticky kamkoliv. „To, že si můžu na výlezu ze sjezdovky vybrat, jestli se občerstvím v italské nebo rakouské restauraci, je pro mě obrovské dobrodružství. Úplně mi to vyrazilo dech, že vlastně jednou nohou stojím v Itálii a druhou v Rakousku,“ a přeskakovala z jedné nohy na druhou a vlastně v tu chvíli létala vzdušnou čarou z Rakouska do Itálie mrknutím oka a náramně se u toho bavila. Na svah Mahulena každý den nastupovala se skvěle upravenou výbavou. „Jako další plus hodnotím to, že si můžu nechat během chviličky nabrousit lyže. Tady na místě! Na počkání mi je dají do kupy a jsou úplně jako nové a ještě je to levnější než v Praze! Navíc je všude spousta maličkých krámků, ve kterých můžu dokoupit to, co jsem třeba nedej bože zapomněla doma,“ což se ale prý letos naštěstí nestalo, oddychovala si Mahulena.

Těšila se na dceru

Po slunečném, ale mrazivém dni na svahu pokračoval program večerní zábavou, kdy do Nassfeldu dorazili zpěváci z muzikálu Děti ráje a mezi nimi i Mahulenin spolužák z konzervatoře Sagvan Tofi„Moc jsem si užila i večer, kdy přijel Sagvan. Dali jsme si na zahřátí hruškovici, trsala jsem na jeho písničky a dobře jsme pokecali,“ chválila si program, který přichystala CKPK ve spolupráci s portálem rakousko.cz Mahulena. Svou milovanou Márinku ale nechala pro tentokrát doma, aby mohla zhodnotit, zda se pro ni areál vůbec hodí. Stýskalo se jí prý ale moc. „Určitě se sem ráda vrátím i s Márinkou. Je to tu super nejen pro mě, ale i pro ni a děti obecně. Sjezdovky jsou skvěle upravené, tak myslím, že se jí tu bude dobře lyžovat,“komentovala stav svahu Mahulena. Když všechno dobře dopadne, vrátila by se Mahulena i s dcerou na lyžovačku už v březnu. Majitel CKPK Petr Kopal ji totiž ujistil, že je v areálu i spousta dalších, nejen lyžařských, atrakcí, které ocení všechny děti, ale i dospělí. „Lyžování tady je prostě pohoda. Kámoši, sluníčko, modré nebe, prostě absolutní relax. Až sem pojedeme s Márinkou, určitě využijeme i wellness, koupání, klouzačky a všechny ty hrací parky pro děti, okolo kterých tu teď jezdím,“ nadšeně ukládala do paměti všechny dětské atrakce Mahulena Bočanová.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama