reklama

Hokejový turnaj v Přístavu

reklama

Seriál Přístav žil hokejem. Natáčela se scéna, v níž se chlapi z osady postaví v rámci hokejového zápasu na brusle. A utkají se s legendárními hokejisty, které si zahráli Roman Čechmánek, Jiří Hrdina, Jiří Šlégr, Martin Procházka a Milan Tichý.

Vize scénáristů byla, že se přátelský hokejový zápas bude hrát na zamrzlé řece, která je hned u hospody. Ještě před pár dny to vypadalo nadějně a herci se těšili, že si zabruslí. Bohužel se ale oteplilo, tak bylo potřeba přejít k náhradní variantě, kterou měla produkce v záloze, a to postavit umělou ledovou plochu. „Na natáčení s kluky hokejisty jsem se strašně moc těšil. Škoda, že led nevydržel, ale byl jsem zvědavý, jak se nám bude bruslit na umělém. Tenhle povrch je trochu náročný, protože neklouže tak jako klasický led. Scéna se mi líbila, už když mi o ní říkali autoři. A mě napadlo, že bych mohl pozvat kluky, které znám ze zápasů našeho hokejového týmu HC Olymp. Takže nakonec si v této scéně s námi zahrála tato slavná pětice. S většinou z nich jsem se potkal na různých exhibičních zápasech i jinde. Například Jiří Hrdina je jeden ze zakládajících členů HC Olymp, stejně jako můj parťák z Přístavu Filip Blažek,“ řekl Martin Dejdar.

Herci i hokejisti

Martin nejen že domluvil, že si v seriálu zahrají reální hokejisté, ale také přivezl vtipné dresy, ve kterých HC Olymp hraje. A Martinu Zounarovi také půjčil svou helmu. „Jinak jsem měl všechno vlastní. Obrazy na ledě jsme točili několik hodin, docela jsme si mákli, ale bavilo nás to a bylo fajn potkat se s kluky hokejisty,“ líčil Martin Zounar. „Před kamerou jsem stál poprvé, byl to hodně zajímavý a zase úplně jiný zážitek. Přiznávám, že jsem měl trochu trému, nevěděl jsem, do čeho jdu. Seriál Přístav znám, ale bohužel nemám čas ho pravidelně sledovat,“ říkal Roman Čechmánek. Oproti němu Jiří Šlégr už před seriálovou kamerou stál. „Při natáčení před zhruba deseti lety jsme se potkali s Martinem Dejdarem. Ale v HC Olymp jsme spolu nehráli, já na to neměl čas. Dnešní zápas byla legrace, seriál je nadsázka, herci byli moc fajn, užili jsme si to,“ hodnotil Jiří Šlégr.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama