reklama

Hynek Čermák: V Poslední aristokratce hraji trochu sám sebe

reklama

Kdo by očekával, že v novém filmu Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka, který dnes vstupuje do kin, ho uvidí v téměř tradiční roli pořádného drsňáka, který nejde pro ránu či nějaké to ostré slovo daleko, hodně by se mýlil. Hynek Čermák se v téhle komedii s trošku vážnějším podtextem představuje coby hrabě Frank Kostka, rodilý Newyorčan, který díky svým šlechtickým předkům získá zpět dávné rodové sídlo – zámek Kostka. A spolu s manželkou Vivien a dcerou Marií vyrážejí do Čech.

„Je to parádní příběh. Víte, já jsem stejnojmennou knížku Evžena Bočka, podle níž vznikl tenhle film, neznal. Přečetl jsem si ovšem scénář a bylo rozhodnuto, že do toho půjdu. Bylo mi jasné, že budu hrát trošku sám sebe. Žádné násilí a nepatřičná slova, ale prostě humor a dávka romantiky. To je mi hodně blízké a to je přesně to, co mě baví. Franka Kostku jsem nemusel tedy moc hrát a líbilo se mi to. Navíc jsem měl skvělou manželku, Tatianu Dykovou a dceru, kterou hrála mladá, schopná Yvona Stolařová, takže, co víc jsem si mohl přát,“ s úsměvem vysvětlil na tiskovce k Poslední aristokratce Hynek Čermák.

S podobným nadšením se o své roli vyjádřila i Tatiana Dyková. „Mně se role Vivien také hodně zamlouvala. Já, oproti Hynkovi jsem knížku četla a věděla, do čeho jdu. Hraji ženu, která když se dozví, že manžel zdědil zámek v Čechách třese se na pohádkový život. Opak je ale pravda. Místo honosného života se octne v rozpadající se ruině. Pozlátko spadne, ale nevzdá se. Spolu s rodinou řeší a vyřeší otázku, zda se vrátit zpět do Ameriky nebo se pokusit zámek zachránit. A dost už nápovědy. Odpověď na ni najdete v kině,“ uvedla rovněž s úsměvem Tatiana Dyková.

A nejen tahle podařená rodinka hraje ve filmu prim a baví diváky. Skvělá je Eliška Balzerová coby hospodyně a kuchařka paní Tichá, která se kvůli roli naučila vyrábět skvělé koblihy a současně prý objevila i tajemství výroby ořechovky, jízlivého a poťouchlého kastelána hraje Martin Pechlát, na plátně se objeví i Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Vojta Kotek a řada dalších známých herců a hereček.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama