reklama

Šťavnaté marinované maso bez čekání

reklama

Léto je v plném proudu a s ním také sezóna oblíbeného grilování. Pro ty nejlepší výsledky je při jeho přípravě nejdůležitější soustředit se na fázi marinování masa. Díky naložení v olejnaté kořeněné směsi je totiž maso jemnější, doplněno o novou chuť i aroma a v neposlední řadě se zkrátí doba jeho přípravy. Dobře marinované maso je po tepelné úpravě lahodné a šťavnaté.

Pro přípravu marinád existuje hned několik pravidel. Základní je, že marináda musí obsahovat olej, kyselou složku a sůl, to vše doplněné o oblíbené bylinky nebo koření. Pokud vám chybí inspirace, či na to prostě nemáte čas, je možné využít mnoha již připravených marinovaných mas, která jsou na trhu k dostání. Třeba Kuřecí horní a spodní stehna DUO Gurmán a Rozemary bez E od odborníků na grilování z Drůbežářského závodu Klatovy.

V praktickém plastovém duopacku je připravené maso v pikantní marinádě a v jemné marinádě doplněné voňavými bylinkami. To vše bez přidaných barviv a dalších éček. Stehenní kuřecí maso je šťavnaté a nevysouší se tak snadno, jako například prsní řízky. Kuřata Drůbežářského závodu Klatovy jsou ryze českého původu a té nejvyšší kvality.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama