reklama

Na otevření ledové plochy v Europarku Štěrboholy se přišly vyřádit i děti slavných rodičů

reklama

Jak dopadlo v těchto rodinách pololetní vysvědčení a co podnikají známé osobnosti se svými dětmi ve volném čase? Monika Marešová nemá o známkách svého syna ani páru, Ivana Jirešová miluje zimní sporty, dcera Jany Bernáškové je vědma, Romana Jákl Vítová vyvedla děti i bratra a Petr Vágner má doma malou výtvarnici a ještě menšího modela.

„Moderuji poprvé v tomhle stavu…“ svěřila se Inna Puhajková. Zmíněným stavem myslela fakt, že má na nohou brusle. Toto obutí bylo ovšem v dané situaci naprosto stylové, protože Inna moderovala slavnostní zahájení provozu ledové plochy v pražském obchodním centru Europark Štěrboholy, kam si mohou děti přijít zabruslit až do poloviny března. „Kluziště v obchodním centru je skvělý nápad. Děti si to tady užívají a já mám díky nim o to větší radost z moderování. Líbí se mi ta jejich bojovnost, jak jsou všechny zapálený, mě sice také říkají že jsem bojovník, ale já sama si to až tak moc nemyslím,” dodala Inna. Příležitost vyzkoušet zimní radovánky v teple pod střechou využilo při zahájení provozu i několik slavných rodičů. Monika Marešová koupila právě sobě i klukům nové brusle, přestože sama na nich nestála už dvacet čtyři let. Pro Kubu, který je druhák, to byl vlastně dárek za pololetní vysvědčení. Nikoli ovšem za dobré známky. Ty totiž nedostal… Což ovšem neznamená, že by ve škole prospíval špatně. „Chodí do anglické školy, takže místo vysvědčení dostává tzv. reporty, na kterých nejsou známky, ale podrobné hodnocení výsledků dítěte,“ vysvětluje Monika.

Zima plná aktivit

Školačku má první rok doma i herečka Jana Bernášková. „Na vysvědčení donesla Justýnka devět jedniček. Ona je taková ambiciózní,“ směje se Jana a dodává: „My jí říkáme sojka, podle Krkonošských pohádek, protože se pořád hlásí a štěbetá jako ta Krakonošova sojka. I když se paní učitelka na nic neptá, tak ona se stejně pořád hlásí. A když jsem se jí ptala proč, řekla, že už tuší, co paní učitelka bude chtít říct. Já tedy paní učitelku obdivuju, že to vydrží. Mě by to trochu znervózňovalo, když třeba všechny děti píšou a do toho se jedno pořád hlásí…“ Co s tak aktivním dítětem ve volném čase a v zimě? Na nedostatek zábavy si Jana v tomto ročním období nestěžuje: „Zimu máme rádi. Nejenom na horách, ale i ve městě. Na Vyšehradě máme kopeček, kde bobujeme. S dcerou obě bruslíme a to často právě tady, výhoda je, že na ledě uprostřed nákupního centra nepromrzne. A Justýnka i lyžuje. Já už jsem na lyžích nestála několik let, protože se bojím od té doby, co jsem na nich po pádu měla úraz.“ Zimní sporty se pěstují i v rodině Ivany Jirešové. „My hodně lyžujeme. A protože bydlíme kousek odtud, tak když nemá Sofie žádný kroužek, jedeme rovnou ze školy bruslit sem do Europarku. Když je sníh, bobujeme doma v Kolodějích.“ A jelikož Sofinka chodí do třetí třídy, zeptali jsme se, jak dopadlo pololetní vysvědčení. „V pohodě, měla dvě dvojky,“ chválí si její studijní výkon maminka.

Bez manžela

Jako každý rok si otevření ledové plochy nenechala ujít ani moderátorka Romana Jákl Vítová se svými dvěma dcerami Sofinkou a Elinkou. Letos přijely holky bez tatínka, jelikož ten je právě pracovně v Americe, ale mužský element v jejich „zájezdu“ nechyběl. Doprovodil je Romanin bratr Petr, který vzal na výlet do Prahy svou přítelkyni Nikol. „Když tady manžel není, tak všichni mají tendenci mě pomáhat. Můj režim kolem dětí a domácnosti sice není v ničem jiný než když tady Petr je, ale ostatní nechávám při tom, že pomoc se hodí. Takže ve výsledku je pro mě jeho nepřítomnost taková poloviční dovolená,“ směje se Romana a vzápětí dodává: „Samozřejmě to ale neznamená že se nám po tatínkovi nestýská, naštěstí se už za týden vrací a pak všichni poletíme někam za teplem. Jsem teplomil a bez mučení přiznávám že mým nejoblíbenějším zimním sportem je vzpírání svařáku za oknem horské chaty.“ 

Nečekaná překvapení

To herec Petr Vágner zavzpomínal na své bruslařské začátky. A vlastně i konce. „Já jsem bruslil naposledy ve dvanácti…“ zavzpomínal herec a moderátor Petr Vágner. To prý ale bylo na rybníku a Petr spíš vždycky čekal, až ho popoveze vítr. „Byl jsem jako plachta,“ směje se Petr. Do Europarku dorazil se svými dvěma dětmi sám, bez maminky. Jak takové situace zvládá? „Už jsou docela velcí, takže problém s ničím moc není. Samozřejmě jim jako maminka neuvařím nebo neuspořádám pyžamovou párty pro kamarády. Ale jsou oba samostatní, oblečou se, najedí, obslouží a ještě si dokážou spolu hodiny hrát, takže si čas s nimi jenom užívám…“ pochvaluje si Petr, ale vzápětí dodává, že děti samozřejmě bývají i zdrojem nečekaných překvapení. „Nedávno se zavřeli v pokoji s tím, že chystají překvapení a Lilli Sama „oblékla“ fixami komplet od hlavy až k patě. Stálo to hodně vody, než to smyl, ale bylo opravdu hezké. Takže máme doma umělkyni a modela…“ směje se herec a moderátor.

 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama