Legendární kuchařka The Green Kitchen vyšla konečně v ČR

Autor: dne 14 srpna 2018

David Frenkiela Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel prospěšných tělu i duši. V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den s více než stovkou oblíbených receptů Davida a Luise, který si od 10. srpna mohou konečně pořídit také čeští čtenáři.

13. září se pak se svými idoly mohou osobně setkat a nechat si od nich kuchařku podepsat – autogramiáda Davida a Luise pro veřejnost se uskuteční od 18 hodin v Hotelu Mamas Shelter v Praze.

Před autogramiádou proběhne od 16 hodin na stejném místě také slavnostní křest kuchařky The Green Kitchen pro novináře.

Kuchařka The Green Kitchen vychází v českém jazyce díky známé a uznávané food blogerce Markétě Pavlejealias Kitchenette– tak dlouho čekala na českou verzi kuchařek The Green Kitchen, až se je rozhodla vydat sama.

„Luise a David jsou mému srdci velmi blízcí, jsou mým největším vzorem. Nesmírně talentovaní manželé ze Stockholmu, rodiče tří malých dětí, rozumí výživě a navíc mají obrovský talent své recepty nádherně vyfotit a natočit. Jejich knihy jsou úžasné, inspirativní, překrásné a vůbec ne jen pro vegetariány. Když jsem po mnoha peripetiích dospěla k rozhodnutí udělat českou edici The Green Kitchen, stalo se něco neuvěřitelného – já tuhle krásnou rodinu potkala na Bali!,“vzpomíná Markéta Pavleje. Už nyní plánuje, že po první knize Davida a Luise dostanou českou verzi i dvě další.

David Frenkiel a Luise Vindahl jednoduše spojují běžné kuchyňské zásoby s čerstvou sezónní nabídkou. Na stránkách skvostné kuchařky The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den sepřesvědčíte, jak snadné je denně vařit chutná a vyvážená jídla.

Naučíte se připravovat třeba bylinkovou frittatu s chřestem k snídani, zapečený falafel s divokou rýží, bylinkami a pistáciemi či sicilskou cuketu na parmazánu pro večeři s přáteli. Stejně neodolatelný je sladký a dekadentní čokoládový koláč s řepou nebo lahodný mražený jahodový cheesecake na křupavém korpusu ze slunečnicových semínek. S nadšením objevíte celou řadu polévek, salátů, šťáv a dobrot, které jsou na přípravu snadné, v chuti úžasné a co do vzhledu zkrátka nádherné.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit Přihlášení

Napište odpověď