reklama

Šinkorová si dá cvrčky a kobylky! Ochutnáte také?

reklama

Herečka a muzikálová zpěvačka Daniela Šinkorová přijede s dalšími hvězdami soutěžit v pojídání kobylek a cvrčků! Zkusíte to také? Máte šanci už v pátek 25. 10. od 12 hodin v areálu Zahrady Čech v Litoměřicích. Právě tam se totiž koná 1. ročník Gastro Food Festu (více na www.gastrofoodfest.cz). A na čem si vlastně Daniela v jídle zakládá?

Upřednostňujete vaření doma nebo návštěvu restaurací?

Mám samozřejmě ráda návštěvu restaurací, bavilo by mně být gurmánem-cestovatelem. V Praze a okolí mám několik oblíbených restaurací, do kterých se pravidelně vracím, dokonce do nich povinně musí všichni členové rodiny i přáteléJAmbiente-Čestr nebo Hliněná Bašta v Průhonicích, Kavárna Savoy, sardská restaurace Ichnusa Botega\Bistro… Doma ale vařím i peču taky velmi ráda, ale musím mít na to čas a chuť. Přece jen-doma si jídlo zpestříte ingrediencemi, které někteří kuchaři odmítajíJ,servírujete si ho tak, jak se Vám líbí a podáváte ho, kde se Vám líbíJ

Co je vaše nejoblíbenější jídlo?

Čerstvý chléb-trochu opečený v troubě, podávaný s domácí pomazánkou nebo paštikou, doplněný zeleninou.(třeba Bruschetta nebo Crostino Toscano). Dlouho bývaly mým favoritem kachní játra se sádlem a čerstvým chlebem s cibulkou. Zbožňuji husté smetanové polévky (lososovou, hráškovou, květákovou, dýňovou, maminčinu vánoční čočkovou, krevetové kapučíno), mám ráda pravou italskou pizzu s bresaolou rucolou a parmazánem, mořské ryby, tatarák, sushi- podmínkou je dobré víno k tomu.

Je něco, co nejíte?

Nejím vnitřnosti-s výjimkou jater. Nemusím ani kaviár-ne kvůli chuti, ale nevyhovuje mi skupenství, křupe, jako kdybych chroupala písekLA asi existuje spousta věcí z exotických kuchyní, které bych neměla odvahu ochutnat. A pardon-nejím tlustý maso.

Zúčastnila jste se někdy gastro kurzu nebo školy vaření?

Ne a je mi to dost líto. Zrovna toto léto mně kamarádky upozornily na kurz vaření, který probíhá v Toskánsku, vaří se z tamních surovin-něco takového plánuji. A už několikrát jsem navštívila stránky Kulinářského institutu Romana Vaňka s myšlenkou studovat…no, uvidím!

Jaký nejšílenější pokrm v životě jste ochutnala?

Docela dost věcí, které bych jinak nezkoušela, jsem měla možnost ochutnat při natáčení pořadu Česko na talíři s panem Sapíkem. Byl to třeba guláš z kachních žaludků, morková kost rozetřená na topince, nebo vepřové nožičky, také jsem ochutnala úhoře. My na to nejsme zvyklí, ale na Sardinii mi hrozně moc chutnaly smažené květy z cukety a těstoviny s dužinou z mořských ježků. A další sardská specialita-bottarga!

Na co se těšíte nejvíce na Gastro Food Festu?

Na všechny šéfkuchaře a na to, co se naučím a ochutnám! Netěším se, že pak budu muset zase měsíc hubnout!

 

 

 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama