reklama

Tip na skvělý recept: Bramborové kroketky se sýrem

reklama

Brambory vaříme ve slupce cca 35 min do měkka, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme škrob, mouku a žloutky a promícháme v kompaktní hmotu.

Rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme kozí parmezán, a opět zamícháme. Z druhé části už můžeme tvořit malé kuličky, asi velikosti vlašského ořechu, doprostřed dáme kousek kozího sýra a zabalíme. Výsledné kuličky obalíme ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujeme dvakrát.

Stejný postup uděláme i s těstíčkem s parmezánem, jen už nedáváme doprostřed nic. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s čímkoliv, co máte rádi.

Ingredience:

  • 400 g vařených brambor
  • 20 g bramborového škrobu
  • 40 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • sůl – sýry jsou slané, takže se vůbec použít nemusí
  • kozí „parmezán“ Bon Lait
  • kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait
  • vajíčko a strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení

www.bonlait.cz

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama