reklama

Premiéra světoznámé hry Art přilákala řadu celebrit

reklama

Dana Morávková, Petr Malásek, Ladislav Štaidl, Jiří Bartoška nebo Jaroslav Uhlíř. Ti všichni se přišli podívat na slavnostní premiéru světoznámé hry Art, která proběhla v Divadle Bez zábradlí.

V ní doslova excelovali Karel Heřmánek, Josef Carda a Zdeněk Žák. Všichni tři pánové opět potvrdili, že jejich herecká paleta skrývá neskutečné množství barev. „Obvykle s manželkou na slavnostní premiéry nechodíme, ale Art jsme si nemohli nechat ujít. Říkali jsme si, že v podání Karla, Pepy a Zdeňka to bude velká sranda, ale nečekali jsme, jak skvělé to opravdu je. Byl to krásný večer,“ pochvaloval si Ladislav Štaidl. Heřmánek, Carda a Žák jsou na prknech natolik sehraní a dynamičtí, že vás nenechají vydechnout. Přestanete sledovat čas a ponoříte se do jejich zdánlivě banálního sporu, ze kterého se z minuty na minutu stává hluboká hádka o podstatu dlouholetého chlapského přátelství. „Art napsala velmi chytrá dáma a skvěle se opřela do mužské hlouposti. Mám tohle představení velmi rád a moc dobře se nám hraje. Věřím, že se bude líbit i divákům. Myslím totiž, že se v tomhle příběhu, alespoň na okamžik, najde každý z nás,“ říká herec a režisér v jedné osobě Karel Heřmánek.

Nejhranější komedie

Autorku hry Yasminu Rezu inspiroval k jejímu napsání soused. Ten údajně investoval nemalou sumu za dílo moderního malíře Roberta Rymana a vyvolal tím rozruch mezi přáteli. Inscenace je bravurní studií tolerance a přátelství a v současné době patří mezi nejhranější komedie na světě. „Art posbíral snad všechny prestižní ceny ve Francii i v zahraničí. Trojici přátel si v různých inscenacích ve světě zahráli například Pierre Arditi, Fabrice Luchini, Albert Finney, Tom Courtenay či Alan Alda. Představení ART uvidíte v Divadle Bez zábradlí nejblíže 15. a 24. února,“ dodala mluvčí divadla Bez zábradlí, Zlata Jílková.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama