reklama

Letní tábory se blíží. Máte nejvyšší čas podat přihlášku

reklama

Do konce školního roku zbývá necelých pět měsíců a s tím přichází otázka, jak strávit letní prázdniny. Pokud chcete, aby se vaše dítě zúčastnilo letního tábora, poohlédněte se po něm co možná nejdříve. Místa se totiž rychle začínají plnit. Kvalitní tábory nabízí například nejstarší a nejrozšířenější křesťanská mládežnická organizace YMCA.

YMCA pořádá v současnosti kolem 70 táborů ročně, a to po celém území České republiky. Každé sdružení YMCA organizuje tábory s nejrůznějším zaměřením. Od sportovně laděných, přes turistické a skautské, až po tábory s programem zaměřeným převážně výtvarně či hudebně. Také věkové rozpětí účastníků se může velmi lišit. Některá sdružení se věnují dětem i předškolního věku, jiné tábory jsou organizovány pro teenagery nebo pro mládež ve věku do 26 let s tím, že horní hranice může být i dále posunuta. Tábory mají přitom dlouhou tradici jak v České republice, tak zahraničí. Zde se jich účastnily i osobnosti jako Bono Vox z kapely U2.

Čas běží

Nejvýznamnějším tuzemským táborem Ymky je celonárodní Tábor YMCA – prostor pro Tebe na Sázavě u Soběšína, který se uskuteční od 1. do 8. července 2016. Určen je pro všechny ve věku od 9 do 14 let. „V nezapomenutelném týdnu účastníci zažijí to nejlepší, co naše organizace nabízí – spoustu her, skauting, hudbu, tanec, divadlo, sport, výtvarné a další workshopy, ale hlavně společné zážitky a nová přátelství v bezpečném prostředí, kde se nikdo nemusí obávat být sám sebou. To vše s osobním přístupem vedoucích k účastníkům v prostředí, které je výjimečné svou atmosférou a historií,“ říká generální sekretář YMCA v České republice Vojtěch Rálek. Po celou dobu tábora YMCA bude kladen důraz na učení se vzájemné pomoci, sebereflexi, spolupráci, kamarádství, a to za souběžného rozvoje tří složek lidské osobnosti – ducha, duše a těla. Cena tábora činí 3 190 korun. Přihlášku je přitom třeba podat do 30. dubna 2016.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama