reklama

Dagmar Havlová si zazpívala koledy

reklama

Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 uspořádala Mikulášský charitativní bazar v kostele Pražská křižovatka. V průběhu odpoledne si návštěvníci mohli prohlédnout a zakoupit dárečky podle svého gusta a tak podpořit projekty, které pomáhají potřebným.

Mezi prvními kupujícími byla herečka Carmen Mayerová, která přišla bez manžela herce Petra Kostky „Původně jsem tu měla být s manželem. On přislíbil účast, aniž by si uvědomil, že v tu dobu bude mimo republiku. Dcera Tereza je zase v jednom kole, tak to zbylo na mne. A nelituji! Nějaké dárečky jsem si tu nakoupila a ještě přispěla na dobrou věc. Teď už ale zase letím. Musím vyzvednout vnuka z hudebky. Hraje na violoncello,“ řekla herečka a ještě zvědavě pokukovala i po ostatních výrobcích.

Na podiu se mezitím také děly věci. Exkluzivní sbor složený s Dagmar Havlové, Jitky Čvančarové, Marty Kubišové, Leony Machálkové, Dáši Zázvůrkové, Evy Režnarové a Kateřiny Macháčkové zazpíval známé koledy a hned potom se dámy rozešly mezi stolky s nabídkou vánočního zboží.

A jak budou trávit dámy Vánoce? Hodně napilno bude mít zpěvačka Marta Kubišová: „Vzhledem k tomu, že 22. prosince ještě zpívám a domů se dostanu až v noci, tak druhý den bude hodně hektický. To musím stihnout veškeré přípravy, abych o Štědrý den už měla klid.“ Jitka Čvančarová má o průběhu Vánoc jasno: „Pro mě je nejdůležitější, že se všichni sejdeme a popovídáme si. To je pro mě největší dárek. Snažíme se i dodržovat vánoční tradice, svazujeme nohy u stolu, aby rodina držela pohromadě, pouštíme skořápky po vodě, rybí kosti zakopáváme pod strom a na Boží hod chodíme do kostela na Rybovu mši. Na to se moc těším.“

Šansoniérka Dáša Zázvůrková si naplánovala přes Vánoce dlouhé volno: „Pracuji do 20. prosince a pak už budu jen odpočívat a užívat si Vánoce. Těším se na bramborový salát od tatínka, který ho umí snad nejlépe na světě. Vánoční cukroví nepeču, to mi skvěle připraví klienti nadace Slunce, jejíž jsem patronkou,“ sdělila Dáša. Mikulášský charitativní bazar moderovala a s Mikulášem a čerty si povídala moderátorka Lenka Vacvalová.

Foto: Herminpress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama