reklama

Karlovarský festival zahájí znělka s Josefem Somrem

reklama

Návštěvníkům tiskové konference k 52.ročíku mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary představil prezident festivalu Jiří Bartoška některé novinky a zajímavosti letošního ročníku.

Cenu prezidenta MFF KV za umělecký přínos české kinematografii získá scenárista a režisér Václav Vorlíček, který krátce před festivalem oslaví osmdesáté sedmé narozeniny.

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary naváže na úspěšnou tradici z minulých let a uvede světovou premiéru digitálně restaurované kopie Oscarem vyznamenaného filmu Obchod na korze tvůrčí Kán Kadár – Elmar Klos.

Karlovarský festival připravil při příležitosti stého výročí narozenin legendy českého filmu Poctu Jiřímu Brdečkovi. V jejím programu uvede slavný film Limonádový Joe a průřez autorskou tvorbou Brdečkových krátkých filmů.

V nové znělce, která bude slavnostně představena na zahájení 52. ročníku MFF Karlovy Vary, uvidíme českou hereckou legendu Josefa Somra. Divadelní a filmový herec je držitelem Ceny prezidenta MFF KV z roku 2012. Natáčení se opět ujme dlouholetý autor karlovarských znělek, režisér Ivan Zachariáš.

Hlavním mediálním partnerem karlovarského festivalu je již tradičně Česká televize. Součástí programu České televize na MFF KV budou vedle debat s filmovými a televizními tvůrci v Domě České televize na Divadelním náměstí i koncerty vybraných českých kapel, včetně Hm.., Vidieku, Klary & The Pop či Thoma Artwaye.

Návštěvníci filmového festivalu se mohou dále těšit na koncert Michala Hrůzy, Oranžové kolo od Nadace Čez, mimořádné projekce soutěžních filmů a další doprovodné programy.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama