reklama

Rocker Petr Pečený: Inspirací mi je kanibal Hannibal

reklama

Uznávaný rocker a renomovaný právník Petr Pečený, neboli Doktor P.P., dobře ví, jak pečovat o svou „imidž“. Jeho příznivci si už zvykli, že při svých koncertech mění oblečení a vždy je překvapí nějakým netradičním oděvním kouskem. A své zvyklosti nemění ani na koncertu skupiny Tři sestry, kde je se svou kapelou jejím předskokanem a nejen rozdovádí diváky svými písničkami, ale i exteriérem.

„Je to tak, změna je život. Momentálně jsem se nechal inspirovat od kolegy doktora Hannibala Lectera. Ovšem pozor, s ním mám společný jen titul, jinak zatímco on je rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který své oběti většinou sežere, já jsem lidumil a v advokátní praxi své klienty naopak hýčkám a pomáhám jim v jejich kauzách,“ s úsměvem vysvětlil Pečený.

A v čem je ještě jedna podobnost obou „lékařů“? Jak bylo řečeno trošku v oblečení a hlavně v masce, která je občas zdobí. „Já bych to viděl i jako velice praktickou věc. Aby se Hannibalovi zamezilo mlsání lidí nasadili mu masku, aby si nemohl pochutnávat na svých obětech, já ji mám také, ale z dietních důvodů. Vždycky po koncertu hlady šilhám a spořádám kdeco. Nejraději ovšem knedlo-zelo-vepřo, což není pokrm, po němž se postava ztrácí, ale naopak kyne. Takže bych měl masku využívat celý den. Bohužel ji sundávám ještě během první písně, takže se mým dietním plánům zatím příliš nedaří. I tak, a to se musím pochválit, jsem v poslední době díky pravidelnému cvičení jógy zhubnul sedm kilo,“ doplnil hrdě rocker.

Maska ovšem není jedinou novinkou při jeho koncertech. Doplnil ji i apartní svěrací kazajkou. „Jsem známý módeman. Někoho obléká Hugo Boss, já jsem skromnější a šiji u svého oblíbeného krejčího, který vytvořil i tuhle oděvní součást. Omlouvám se, ale kontakt nedám. Nechci, aby modely, které pro mě připravuje, nosil někdo další,“ opět s úsměvem dodal Petr Pečený, který v současné době lyžuje v Itálii, samozřejmě ve sportovním oblečení, kde nabírá síly na další koncerty se svou kapelou. A také na další klip. Ten chystá po veleúspěšném „snímku“ Bicáky, Tricáky, Kokosáče a měl by se točit v první polovině roku, hned po křtu jeho nového alba, který je naplánován na MDŽ.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama