reklama

Sandra Pogodová: Já, duše romantická, hraji pěknou potvoru!

reklama

„Je to role, která jde zcela a úplně proti mému skutečnému založení. Taková totiž vůbec nejsem. Já, duše romantická, hraji pěknou potvoru. Jsem matkou, která vpodstatě prodá svou vlastní dceru postaršímu zazobanému muži. A kdyby jen to! Navíc dokonce mlsně pokukuji i po něm. Prostě a jednoduše jsem pořádně otrlý rodič bez skrupulí,“ s úsměvem vysvětlila Sandra Pogodová na tiskové konferenci k chystané premiéře frašky Eugéna Labische a Alfreda Delacoura Miláček Célimare, kterou bude uvádět Divadlo na Fidlovačce od 5. března.

Jde, jak herečka naznačila, o komedii, která sice byla napsána v roce 1863, ovšem i v současnosti je docela dost aktuální. Miláček Célimare se v ní stane hodně zajímavým ženichem díky své rentě, která okouzlila rodiče jeho atraktivní mladé nevěsty Emmy, kterou prý s velkou chutí ztvárňuje Barbora Mošnová. Sejně jako ona, tak Sandra Pogodová v roli matky i Igor Bareš coby Célimare se už nemohou dočkat premiéry i následných dalších repríz.

„Já jsem naskočil do rozezkoušeného představení, protože se hlavní role musel kvůli úrazu vzdát Zdeněk Kupka. Je to první role v Divadle na Fidlovačce a těší mě, že mi byla nabídnuta. Zkoušení bylo náročné, ale já, když si něco dobrovolně zvolím, tak pracuji s chutí a radostí. A jak by také ne, Miláček Célimare je skvělá komedie a ještě k tomu je v ní mou nevěstou krásná Barbora Mošnová, co víc si mohu přát,“ rovněž s úsměvem přiznal Igor Bareš. Ten si ostatně pochvaloval nejen spolupráci s kolegy, ale i režisérem Ivanem Krejčím a dramaturgem Tomášem Vůjtkem.

Kromě zmíněných herců se na jevišti „Fidlovačky“ představí i Daniel Rous, Jakub Slach, Ctirad Götz a alternující Jakub Albrecht nebo Gustav Hašek.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama