reklama

Hudební tip z Divadla Viola: Koncert Martina Trchová & Trio

reklama

Uskupení Martina Trchová & Triopatří k pravidelným a vítaným hudebním hostům v Divadle Viola na Národní třídě v centru Prahy. Jarní koncert je na programu ve středu 19. června od 20:00. Osobité autorské písně, výrazný hlas Martiny Trchové, jazzová i klasická kytara, hladivý tón kontrabasu a pestrá rytmika ve spojení s neopakovatelnou atmosférou Violy jsou vskutku mimořádným hudebním zážitkem! 

Martina Trchová & Trio posluchače potěší hudebními aranžemi na hranicích jazzu, blues, folku, latiny a šansonu. Držitelé žánrové ceny Anděl 2016 za své druhé CD Holobyt hrají vlastní tvorbu s Martininými texty mapujícími hloubku lidské duše, přičemž křehké výpovědi střídají i texty s hiphopovou kadencí. Martina Trchová, která sena českých pódiích s úspěchem pohybuje od svých sedmnácti let, vedle zpěvu také zahraje na kytaru a kazoo.

Členy doprovodného Tria jsou Patrik Henel, zkušený kytarista participující také na projektech jazzové a klasické hudby, Radomír Polívka, kontrabasista samorost hrající napříč žánry, hráč na bicí a akordeon Petr Chlouba, dlouholetý člen kultovní skupiny Jablkoň.  Kapela vydala v tomto složení již dvě alba: Takhle ve mně vyjou vlci (2010, Indies MG) a Andělem oceněný Holobyt (2016, Indies MG).

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama