reklama

Martin Dejdar: Já a bylinky? Ano, konzumuji hlavně mátu v mojitu

reklama

Herec Martin Dejdar milovníkem či pěstitelem bylin nikdy nebyl a ani prý nepočítá s tím, že by se této činnosti v budoucnu věnoval. Jak prozradil sběr a konzumace zmíněných přírodních produktů jdou zatím mimo něj.

Jak řekl – zatím, protože se stal kmotrem knížky Dagmar Heřtové Bylinky na mém stole a jako správný zvědavý chlap prý tuhle publikaci řádně prostuduje.

„Z bylinek, které přeci jen občas konzumuji, vede jasně máta. Samozřejmě ta v mojitu. Ovšem nikdo nejsme dokonalí a já si tuhle knížku vezmu jako studijní materiál a rozhodně se nechám recepty a radami inspirovat. Víte, poslední bylinku, kterou jsem já osobně trhal, nebo stříhal jako kluk, když mě pro ni maminka poslala s nůžkami, abych jí přinesl do polívky, byl šnytlík. Pro ještě větší neznalce přeložím – šlo o pažitku, takže v oboru bylinkářském jsem opravdu amatérem. Doufám ovšem, že si rozšířím obzory, protože si myslím, že příroda pomáhá a bylinky v jídle i použité jako čaj fungují,“ uvedl Martin Dejdar.

To operní pěnice, Andrea Kalivodová je bylinkářkou zkušenou a přírodní zdroje ve své kuchyni často využívá. „Pro chuť a zdraví jsou nepostradatelné. Ne, rozhodně neznám úplně všechny, ale ráda se z téhle knížky poučím. V naší rodině jsou prostě bylinky na denním pořádku a teď určitě, díky téhle nové knížce, přibudou další,“ nechala se slyšet Kalivodová.

„Jídlo bez přírodních dochucovadel není to pravé. Ani já nejsem velký znalec co, čeho a kolik použít
k vaření, proto si raději nechám jídlo připravit, ale teď se po přečtení Bylinek na mém stole pustím do vlastní tvorby. A doufám, že přítel mé snažení ocení,“ s úsměvem řekla Kateřina Mátlová a hned na místě křtu se pustila do studia knihy a s autorkou díla živě diskutovala o zdravé a hlavně chutné „krmi“.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama