reklama

Na jaře si luxusní obědy a degustační večeře v Portu vychutnáte i na zahrádce

reklama

Hned jak bude venku tepleji, přijďte do Portu posedět na krásnou zahrádku s designovým nábytkem. Tam si stejně jako uvnitř můžete vychutnat kvalitní víno, domácí limonády a to nejlepší jídlo. Zastavte se na obědové menu, které nemá široko daleko konkurenci, nebo od středy do pátku na luxusní degustační tříchodové večeře. V kuchyni Portu 58 hrají prim sezónní suroviny.

Ty často doprovází domácí pečivo a čerstvé salátky. Jídlo se tu často griluje nebo připravuje metodou sous vide, kdy se vaří ve vakuu při nízkých teplotách a zachová si tak maximum své přirozené chuti. Menu jsou předem dostupná na webových stránkách i na Facebooku restaurace, tak se můžete podívat. Do Portu se můžete těšit na ochotný personál, který se vám spolu s kuchaři vždy bude snažit vyjít vstříc, ať už půjde o návštěvu vegetariána, celiaka nebo dítěte. Samozřejmostí je pak pomoc při párování vín s vaším jídlem. Pro další informace navštivte stránky www.restaurantport58.cz.

Majitelem restaurace Port58 je šéfkuchař Otakar Humpl. Má více než dvacetiletou praxi, kterou získával mimo jiné i ve Španělsku. Jeho specialitou je příprava sezónních pokrmů metodou sous vide. Humpl spolupracoval se Sommelier Academy a i nadále se věnuje tématu snoubení vína s jídlem. Mezi jeho další aktivity patří zajišťování cateringu pro malé i velké společnosti a také se zabývá gastroporadenstvím. Pokud byste z kuchyně šéfkuchaře Humpla nejraději něco ochutnali hned teď, připravil si pro vás recept, který si můžete vyzkoušet doma:

Hovězí tataráček s červenou řepou, šalotkou a kapary

Na 6 porcí tataráčku budete potřebovat:
– 600 g hovězí zadní
– 1 ks šalotka
– 1 ks menší oloupané a najemno nastrouhané červené řepy
– 1 lžíce dijonská hořčice
– 2 lžíce majonézy
– 1 hrst nasekaných kapary
– 1 hrst nasekané listové petržele
– sůl
– čerstvě mletý pepř

Příprava:

Základem je vybrat si kvalitní hovězí, které důkladně očistíme a nameleme. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku a kapary (jestliže koupíte kapary naložené v soli, je třeba je řádně propláchnout a osušit), najemno nastrouhanou červenou řepu, majonézu, dijonskou hořčici (kvalitní) a listovou petržel. Dle chuti osolíme, opepříme a celou směs řádně promícháme. Jako přílohu Otakar Humpl doporučuje domácí bramborové lupínky, anebo hranolky smažené na kachním sádle a trochu listového salátu s dresinkem vinaigrette.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama