reklama

Valentýnský recept od Lucie Křížkové Váchové

reklama

Moderátorka, modelka a Miss Lucie Křížková Váchová si pro své dvě lásky, manžela Davida a syna Davida juniora, připravila na svátek zamilovaných sladké Valentýnské muffiny. Sama tvrdí, že recept na její šťastné manželství se skládá z tolerance, přátelství, komunikace a neustálého snažení se.

Zatím co ona se snaží potěšit svou drahou polovičku například v kuchyni svým umem, manžel David se snaží na oplátku Lucku potěšit třeba v romantických skutcích, a tak jí občas přinese sám o sobě květinu. A protože si recept na Valentýnské jahodové dortíky oblíbila celá její rodina, rozhodla se, že se o něj podělí se čtenáři. Ponořme se tedy spolu s ní do láskyplných tajů Valentýnských jahodových muffinů připravených v elektrické pečící míse REMOSKA®.  Lucie si nemůže vynachválit prověřeného, univerzálního kuchyňského pomocníka. Má široké možnosti využití, počínaje pečením, přes zapékání, vaření, dušení či rozmrazování. Lucie se synem a manželem tráví díky manželově profesi velkou část roku na Lipně v obytném autě. A tam jí šikovná REMOSKA® pomůže hladce připravit třeba i sladkou snídani. Muffiny dělá ráda a vyzkoušela řadu receptur. Za obzvlášť povedené považuje Valentýnské jahodové muffiny. Vyzkoušejte i Vy „Valentýnské jahodové muffiny“, za které získáte obdiv nejen u svého drahého protějšku. Oceníte neodolatelnou chuť i rychlou a jednoduchou přípravu.

Valentýnské jahodové muffiny z Remosky®

150g jahod
280g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce prášku do pečiva
150g moučkového cukru
2 vejce
85g rozpuštěného másla
250g podmáslí
1 lžička vanilkového cukru
Na zdobení
120g smetany ke šlehání (40%)
50g moučkového cukru
10 celých jahod

Kromě ingrediencí budete potřebovat ještě košíčky na muffiny, případně silikonové formy. Do menší REMOSKY® se jich vejde 5, větší model pojme 10 kousků.

Postup
Remosku si vyskládáme papírovými košíčky či silikonovými formičkami. Jahody nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl. Cukr s kousky jahod lehce promícháme a spojíme se směsí. V kastrůlku si rozpustíme máslo, vmícháme podmáslí a rozšlehaná vejce. V misce s moukou utvoříme důlek, vlijeme do něj tekutou hmotu a opatrně spojíme. Těsto přemístíme pomocí lžíce do papírových či silikonových košíčků, zaplníme je do 2/3. Remosku zavřeme a necháme muffiny péct 20-25 minut. Pomocí špejle otestujeme, zda jsou dopečené. Po upečení necháme dortíky vychladnout. Smetanu ke šlehání s cukrem vyšleháme dotuha. Cukrářským pytlíkem se zdobícím nástavcem naneseme na jednotlivé muffiny, které následně dozdobíme jahodou.

 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama