Pokud jste se celou zimu těšili na dlouhé letní večery, určitě máte i nápady, jak s nimi naložit. Jedním z míst, která byste ale opravdu neměli minout, je holešovická restaurace Port 58. Ta pořádá každou středu, čtvrtek a pátek večeře formou tříchodových menu. Přes léto jsou nejpopulárnější ty čtvrteční, kdy se pokaždé griluje venku. Grilování každý čtvrtek dokonce doprovází živá hudba. Sedět u toho můžete na prostorné zahrádce, kde je krásné designové posezení. Venkovní prostor je samozřejmě k dispozici i pro nejrůznější oslavy, parties nebo svatby.
Z venkovního posezení vidíte přímo na bylinkovou zahrádku, která kromě toho, že hezky vypadá, samozřejmě slouží i k dochucování pokrmů. Takový čerstvě utržený tymián nebo rozmarýn je s kouskem másla na právě ugrilovaném steaku opravdová lahoda. Každý večer se můžete těšit i na dokonalé dezerty a sorbety, které vás v parném létě příjemně zchladí. Proti horku můžete úspěšně bojovat i domácími ledovými čaji nebo skvělými limonádami s ovocem, bylinkami nebo citrusy. Za ochutnávku stojí i nová italská a kalifornská vína a oblíbený cider.
V kuchyni Portu 58 jsou velice důležité sezónní a čerstvé suroviny, což platí i pro večery, kdy se griluje. Nemusíte mít proto strach, že grilování se rovná uzeniny a flák masa. Určitě ochutnáte i něco nového. Pro další informace navštivte stránky www.restaurantport58.cz.
Majitelem restaurace Port58 je šéfkuchař Otakar Humpl. Má více než dvacetiletou praxi, kterou získával mimo jiné i ve Španělsku. Jeho specialitou je příprava sezónních pokrmů metodou sous vide. Humpl spolupracoval se Sommelier Academy a i nadále se věnuje tématu snoubení vína s jídlem. Mezi jeho další aktivity patří zajišťování cateringu pro malé i velké společnosti a také se zabývá gastroporadenstvím.