reklama

Kateřina Kristelová je jako lunt. Víme, co večeří.

reklama

Moderátorka Katka Kristelová zažila perné odpoledne. Vypravila se totiž na vystoupení Dády Patrasové, jenž je idolem její dcery Claudie, jenže si spletla čas a když s Claudinkou přišla, Dáda už byla pryč.

Chvíli se zdálo, že pro Claudii je to konec světa. „Dáda je u nás doma bohyně. Byly jsme už na několika jejích vystoupeních, Claudinka se s ní setkala i osobně, ale pořád to není dost. Nejlepší by podle Claudie bylo, kdyby s námi mohla bydlet,“ směje se Kateřina. Plačící Claudinku nakonec rozveselila až zábava u stánku s čumkou… „Claudia říká šunce čumka. Vím, že ta od Leca je vyhlášená, takže si odnášíme, co unesem a k večeři si uděláme velkou čumkovou dobrotu…“ vysvětlila Katka, která velice dbá o svou linii, ale také si ráda pochutná. Že je možné obojí spojit nás přesvědčil její recept na chutnou a zároveň zdravou večeři.

Šunka pečená na medu s hřebíčky

Šunka na kosti  LE&CO

200 g mrkve, 150 g celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g pórku, 2 cibule

10 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, sůl, 40 hřebíčků

Karotka, Růžičková kapusta

Omáčka na potírání: 2 skleničky pomerančového džemu s kousky pomerančů i kůry,

250 g medu, 2 ks celé skořice, 50 g dijonské hořčice

Postup

Do velkého hrnce dáme pokrájenou zeleninu, přidáme vodu, vložíme šunku a pozvolna ji vaříme asi hodinu. Šunku vyjmeme, necháme prochladnout, kůži šikmo nařežeme a do vzniklých kosočtverců zapícháme hřebíčky. Přísady na omáčku smícháme v kastrůlku a varem zredukujeme. Troubu předehřejeme na 160 °C, maso položíme na mřížku, povrch šunky potřeme zredukovanou omáčkou a dáme péct.  Během pečení potíráme zbylou směsí. Podáváme s karamelizovanou kapustou, karotkou a bramborovou kaší.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama